Full i gbg

Och jag är lite full ikväll, i Gbg, där spårvagnarna bara tycks gå österut. Månen är också full och jag tänker på hur försokraterna såg på den, för det får vi lära oss i skolan.
Jag träffar fina människor, jag åker till deras hus och äter deras mat och dricker deras vin och delar deras skratt men! på distans. För vi känner inte varandra, och det är härligt eller hemskt, för nu får man 'börja om på ny kula'. Vet inte om jag ska älska eller hata, för jag går på tå. Jag står på tå i hans vardagsrum och kan inte vara något annat än mig själv, och jag själv vill dansa till den där låten, och han kanske bara sitter där och lyssnar, han, de, i texten får han med huset stå för dom.
Weekdays they bring me down but im an engine on a saturday night! Sjunger jag och du skulle förstått, men det gör inte dom här i huset och jag kan bara längta. Längta efter vardagsrummet där jag inte står på tå och där han, de, dansar med mig.


Samma himlar

- Har du hört den här?
Du säger det samtidigt som låten går på och de sjunger; nu ser jag om mig om och kring mig när jag, när jag går här uppåt i åldrarna och..
- Den är otroligt bra.
Det menar jag. Du sitter bredvid mig som en främling på en soffa på en efterfest på fridhemsplan och du skulle ha kunnat vara vemsomhelst. Kanske någon snygg kille med lockigt hår som röker och spelar i band. Någon med drömmar om Asien eller Sydamerika. Men du är du, och jag älskar dig innerligt och kanske genomsyrar det allt jag säger och alla blickar jag kastar, till dig och mot dig.
Vi möts, för första gången på 2 svåra månader och i den där himla låten finns vi. Jag är full och du är hög.

På balkongen pratar vi knausgård och där möts vi också. På efterfesten finns många men för mig bara du. Jag röker och du går in innan mig för det är kallt, februari, men jag låtsats som ingenting. Kanske rör jag vid någon annan när du ser just bara för att du ska se. Och jag älskar dig, har jag sagt det? Jag älskar dig när du är för full, när du svamlar och vinglar och är dryg och glömmer bort. Glömmer bort mig. Du är självdestruktiv och jag vill ta hand om dig. Jag vill lägga min näsa mot din hals och dra in den är lukt som är du, som är trygg och som är all den kärlek jag någonsin känt.
I köket pratar jag med någon men jag tänker på dig, du sitter i soffan och sjunger, dricker, försvinner in i en dimma för dig så välbekant och bekvämt.

OCH HAR DU NÅNSIN FÖRLÅTIT MIG FÖR DET ÄR NÅT JAG ALDRIG GJORT SJÄLV


jag är så jävla kåt, jag menar kär i dig

Jag tänker bara på honom. Hela kvällen och natten fantiserar jag om hans kysser och hans händer. På klubben finns det öl som folk köper till mig och som jag dricker, sveper, kall öl rakt igenom hela mig.
Var är han vad gör han vill han kyssa mig när vi ses. Jag tänker på hur hans ögon ser ut när han skrattar och på hans sätt att säga "liksom". Varenda cell i min kropp skriker. Jag ryser när jag står ute och röker, min hjärna försöker formulera meningar jag kan säga när jag träffar honom.
Det är så viktigt.
Men också så meningslöst. Tänk om min hjärna kunde lägga all den energin på något annat. Då skulle jag kanske kunna bli läkare, eller vetenskapsman eller något viktigt. Men min hjärna vill bara fantisera och drömma och vara kär. Allt annat blir sekundärt. Vilken konstig prioritering.

RSS 2.0